Frederique

WIE BEN IK

Ik ben Fréderique Charbon, 30 jaar en je kunt mij omschrijven als veelzijdig, enthousiast en leergierigDoor mijn passies en ambities heb ik twee studies gevolgd die een aanvulling op elkaar zijn geweest. Hierdoor heb ik mij gevormd tot een creatieve, veelzijdige vormgever. Mijn fotografie heeft een frisse en vriendelijke uitstraling. Dat zit ook in mijn persoonlijkheid en dat uit ik in mijn fotografie. Mijn doel daarmee, is om een iconische foto te maken voor jou! Een boodschap weergeven, of juist een momentopname. Het moment van geluk, wegdromen, in je eigen wereld zitten, verdriet, vrolijkheid, liefde en alle andere emoties wil ik vastleggen. Ik heb de beschikking om evenwicht te vinden in vorm en inhoud, ik neem de tijd die er is om te zoeken naar het karakter en dat leg ik vast.

MIJN VEELZIJDIGHEID

FOTOGRAFIE

Mijn eerste camera was eigenlijk niet van mij. Het was een Sony compactcamera met 6 megapixels (dat was heel wat in die tijd). Deze was van mijn moeder, maar ik vond het fotograferen zo fantastisch, dat ik niks anders meer deed. De camera én de gebruiksaanwijzing kende ik uit mijn hoofd en mijn moeder zag ‘m nooit meer terug. Gelukkig had ik vrienden als vrijwillige modellen en kon ik oefenen totdat ik besloot om de mbo studie Fotonica te volgen. Eerst moest ik de havo afmaken en in de tussentijd heb ik in een fotowinkel in Huissen gewerkt om alvast wat kennis op te doen. Toen deze praktische studie voor mij eindelijk begon, leerde ik veel over de techniek en alle verschillende fotografie soorten. Al snel kwam ik erachter dat mijn hart bij het fotograferen van mensen ligt, in welke vorm dan ook. Deze specialisatie zette ik voort en daar is fdcfotografie uit voortgekomen.

GRAFISCHE VORMGEVING

Net zoals het ontdekken van de compactcamera van mijn moeder, heb ik ook Photoshop leren ontdekken. Mijn broer had hier al wat verstand van, en zijn uitleg is voor mij een basis geweest. Deze kennis heb ik uitgebreid door het volgen van tutorials en de lessen op school. Inmiddels kan ik zeggen dat ik zeer bedreven ben in Photoshop. Dat geld ook voor InDesign. Een programma waarin ik flyers, uitnodigingen, brochures en al het andere drukwerk kan ontwerpen. Dit is een tweede passie geworden wat ik verder heb ontwikkeld tijdens mijn studie Spatial Design aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Hier geef je vele presentaties en dan had ik op een gegeven moment niet genoeg meer aan Powerpoint. Ik probeer een minimalistische stijl te combineren met stijl en kleur. Mocht je dus grafische vraagstukken hebben, kun je deze ook bij mij neerleggen.

INTERIEURONTWERP

Mijn tweede studie Spatial Design aan de HKU was gericht op het vormgeven van landschap, architectuur, stedelijke ruimte en interieurarchitectuur. Vanaf kleins af aan ben ik al interieurs aan het tekenen en ging ik maandelijks naar de IKEA om inspiratie op te doen of gewoon om iets leuks te kopen. Dit heeft niks te maken met ruimtelijke vormgeving, want hier ga je – zoals de naam het al zegt – ruimtes ontwerpen. Deze derde passie resulteerde in een baan bij een projectinrichter waar ik ontwerpen heb gemaakt voor de inrichting van o.a. recreatieparken, studentenwoningen en zorginstellingen. Het liefste ontwerp ik meubilair voor in huis, of maak ik een nieuw ontwerp voor een gebouw wat renovatie nodig heeft. Binnenkort meer te zien op mijn andere website.