Hi! Ik ben Fréderique en het is mijn doel om de wereld een stukje mooier te maken en jouw meest bijzondere momenten vast te leggen.

Hi!

Welkom bij fdc fotografie. Ik ben Fréderique, jouw fotograaf voor sterke, lichte en vriendelijke beelden. Mijn doel daarmee, is om een iconische foto te maken voor jou. Een boodschap vertellen of een verhaal weergeven. Jouw moment van geluk, dromen, je eigen wereld en liefde wil ik vastleggen. Ik heb de kennis om evenwicht te vinden in vorm en inhoud, ik neem de tijd die er is om te zoeken naar jouw karakter en dat leg ik vast.

Hier leef ik voor

Verzamel verhalen, geen spullen

Je kunt mij altijd wakker maken om me mee te nemen op reis, nieuwe culturen ontdekken, lekker eten en genieten van de natuur.

Een gezond milieu

Geen vlees, minder plastic en plantaardige producten.

Zelfontwikkeling

Naast fantasy verhalen, lees ik een boek per week over persoonlijke ontwikkeling of ondernemen. Heerlijk!

Sporten

Ik sport vier tot vijf keer in de week bij Physics Performance in Den Haag. Een super fijne en gezellig community.

Zo ontstond mijn passie voor fotografie

Ik weet het nog zo goed, ik was 16 en na het lenen van mijn moeders 6 megapixel compactcamera, begon mijn fotografie avontuur. Ik had een aantal vrienden die graag voor model speelden en zo was er een nieuwe passie ontstaan. Het zoeken naar mooi licht en mooie composities. Ik las de gehele gebruiksaanwijzing van de compactcamera en daardoor wist ik zoveel uit die camera te halen. Tot deze mij niet meer kon bieden wat ik wou en ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Na de eerste foto die ik maakte met een onscherpe achtergrond deed ik een vreugdedansje.

Maar met zo’n mooie camera kwamen er meer ambities en begon ik aan een fotografie opleiding in Ede. Hier leerde ik mijn camera kennen, fotografie technieken toepassen en omgaan met licht. Zowel natuurlijk licht als studiolampen. Toch heb ik altijd de buitenlucht en het fotograferen in de natuur het fijnste gevonden. Tegen het einde van deze studie vond ik niet dat ik klaar was met leren en heb ik aan de kunstacademie gestudeerd. Daar draait alles om het verhaal en het proces, waardoor mijn foto’s nu een hele andere uitstraling hebben. Fotografie met de intentie om je te raken, ogen die stralen en een omgeving om van te genieten.

Heb je nog vragen voor mij? Of wil je meer weten over een fotosessie? Vul dan het contactformulier in.