Cursus

#FOTOCURSUS

#fotografiecursusforthebasics

€ 50

Heb je net een nieuwe camera gekocht en wil je alle ins en outs weten hoe je het beste uit je camera kan krijgen? In deze cursus leer ik je de basis van fotografie, niet meer fotograferen in de automatische stand en zelf invloed hebben op je foto. Dit doe je onder andere door middel van sluitertijd, diafragma en iso. Hoe gebruik je deze drie samen voor de perfecte belichting? Naast deze belichtingsdriehoek leer ik je ook over scherptediepte, snelheid en creatieve composities. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op, of scroll door voor meer inhoud over de cursus.

#watgajeleren

VOOR WIE

Iedereen die een camera heeft welke handmatig is in te stellen kan meedoen. Dit kan een luxere compactcamera zijn, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera. Hoe kun zien of je camera handmatig is in te stellen? Bovenop de camera zit een instelwiel, en daarop staat de M van Manual. In compactcamera’s kan het zijn dat je in het menu handmatig je sluitertijd, diafragma en iso kunt instellen. Dit geldt ook voor sommige systeemcamera’s. Heb je hier toch nog vragen over of weet je na deze informatie niet zeker of je wel kan meedoen? Neem dan contact met mij op via de volgende knop.

#wathoudtdecursusin

De cursus vindt plaats op een overeengekomen datum en wanneer er vier deelnemers zijn. Dit is zowel de minimum als maximum. Na ontvangst beginnen we aan de cursus met een korte kennismaking onder het genot van een kopje thee of koffie. De eerste twee uur zal bestaan uit theorie. Tussendoor pauzeren we even met een oefening. Na het tweede uur theorie, gaan we een wandeling maken van 3 uur waarbij we door Sonsbeek wandelen en door de stad. Tijdens deze wandeling maken jullie opdrachten om zo de techniek onder de knie te krijgen.

Hoe werkt een camera

Digitale camera’s werken met objectieven, een sluiter en een sensor. Natuurlijk is dit maar het begin, maar ik leg je uit hoe camera’s een foto maken en waarom een grotere sensor ‘technisch’ betere foto’s maakt dan een kleine sensor in je telefoon.

Belichtingsdriehoek

Diafragma, sluitertijd en iso vormen samen de belichtingsdriehoek. Dat wil zeggen dat deze drie regelen hoeveel licht er binnen in je camera komt, scherptediepte, gevoeligheid van de sensor en het bevriezen van je onderwerp.

COMPOSITIE

Er zijn vele regels in de fotografie, maar regels zijn er om gebroken te worden. Ik leer je de basisregels en zeker ook de creatieve kant. Wat zet je op de foto en wat niet? Patronen en structuren, symmetrie en lijnen, afstand en dichtbij, alles komt aan bod.

CREATIEVE TIPS & TRICKS

Ik geef graag een eigen draai aan mijn foto’s en dat kan met creatieve effecten. Dit doe je bijvoorbeeld door lensflare (wat de meeste fotografen meestal voorkomen), bokeh (de rondjes in een onscherpe achtergrond) of door het schrijven met licht.

Klaar om deel te nemen ?

Ervaringen van cursisten